Volledig scherm
Het bruggetje is nodig vanwege de vele kabels en buizen die nu bij de Stichtse Rotonde liggen. © AD

Amersfoort neemt maatregelen na valpartijen scholieren

VIDEOOp het tijdelijke fietsbruggetje nabij de Stichtse Rotonde hebben zich maandagochtend enkele valpartijen voorgedaan.

Scholieren van Het Nieuwe Eemland en het Leerhotel moeten sinds kort over een geïmproviseerd fietsbruggetje als zij nabij de Stichtse Rotonde door het verkeerslicht van de Daam Fockemalaan komen. 

Het tijdelijke bruggetje is nodig omdat hier momenteel lange kabels en buizen liggen die moeten worden ingegraven voor de aanleg van de nieuwe westelijke rondweg.

Vermoedelijk vanwege de regen was het bruggetje maandagochtend zeer glad geworden. Getuigen melden dat het meerdere malen tot valpartijen kwam. Fietsers moeten afstappen bij nadering van het bruggetje, maar ook lopende scholieren kwamen ten val.

De gemeente Amersfoort zegt drie meldingen te hebben ontvangen. Daarop heeft ze verkeersregelaars ingezet om de toestroom van fietsende scholieren in goede banen te leiden. Ook werden er roodwitte hekken geplaatst om fietsers te dwingen tot afstappen. 

Daarnaast heeft Amersfoort de aannemer verzocht rubberen matten neer te leggen om verdere valpartijen te voorkomen. Omdat het maandagmiddag ook wat droger werd, was de situatie aanmerkelijk verbeterd.

Op deze beelden van Miel de Vries is te zien dat iemand valt op het bruggetje.

Volledig scherm
Scholieren passeren het bruggetje. © AD

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort