Volledig scherm
© ANP

Amersfoort sluit contract met DSW voor collectieve zorgverzekering

Inwoners van Amersfoort en Leusden met een laag inkomen kunnen vanaf volgend jaar gebruik maken van een collectieve zorgverzekering van verzekeraar DSW. 

Vorig jaar zegde verzekeraar Menzis de overeenkomst met de gemeente Amersfoort op. Die zorgverzekeraar was sinds 2015 de aanbieder van de collectiviteitsverzekering. De verzekeraar beschouwde 2019 als een overgangsjaar. In januari 2020 moest de gemeente Amersfoort een andere zorgverzekeraar gevonden hebben. 

Inwoners die al een collectiviteitsverzekering hebben hoeven nog niks te doen. Zij ontvangen dit najaar een brief met daarin informatie hoe ze over kunnen stappen naar DSW. In het najaar worden ook de premies en pakketten bekend. 

De collectiviteitsverzekering is voor Amersfoorters met een inkomen niet hoger dan 120 procent van de bijstandsnorm. In Leusden ligt de grens op 130 procent. 

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort