Volledig scherm
© AD

Amersfoort van troon gestoten op hotelranglijst

Kon Amersfoort vorig jaar nog bogen op de beste hotels van Nederland, dit jaar is de stad gezakt naar de derde plaats in de jaarlijkse hotelreputatieranglijst van vergelijkingssite Trivago.

Over de reputatieranglijst
Reizigers die regelmatig in hotels overnachten weten het; niet overal zijn de hotels even goed. Af en toe kan er wel eens een tussen zitten die niet helemaal naar wens is, of misschien zelfs simpelweg slecht. Om reizigers te helpen bij het kiezen van een gastvriendelijke bestemming publiceert Trivago de repuatieranglijst, waarbij gekeken is naar de gemiddelde beoordeling van alle hotels in de stad. Het feit dat een bestemming laag scoort wil overigens niet zeggen dat hier geen goede of zelfs uitmuntende hotels te vinden zijn.

Roermond is dit jaar de beste hotelstad van Nederland, gevolgd door Sneek.

Steden in Friesland en Zuid-Holland doen het goed. Delft, Dordrecht, Den Haag en Rotterdam zijn allemaal in de top 10 te vinden, en ook Sneek, Harlingen en Leeuwarden staan hoog in de lijst.

Helemaal onderaan de lijst, op plaats 27 en 28, staan Breda en Tilburg. De Noord-Brabantse steden hebben de laagste gemiddelde beoordeling. Amsterdam was vorig jaar laatste op de lijst, maar eindigt dit jaar op plek 26.

In de ranglijst voor provincies komt Friesland als beste uit de bus, gevolgd door Overijssel en Utrecht. Noord-Holland komt op de laatste plaats.

Beste hotels in Nederland

Roermond
Sneek
Amersfoort
Arnhem
Harlingen
Delft
Dordrecht
Zwolle
Den Haag
Rotterdam
Leeuwarden
Nijmegen
Eindhoven
Apeldoorn
Den Bosch
Deventer
Alkmaar
Middelburg
Haarlem
Leiden
Maastricht
Utrecht
Venlo
Groningen
Vlissingen
Amsterdam
Breda
Tilburg

In samenwerking met indebuurt Amersfoort