,,We staan hier op het hoogste punt van Amersfoort, 40 meter boven NAP’’, zeggen Jaap Hengeveld (links) en Mik Borsten bij de plaatsing van hun bord aan de Utrechtseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
,,We staan hier op het hoogste punt van Amersfoort, 40 meter boven NAP’’, zeggen Jaap Hengeveld (links) en Mik Borsten bij de plaatsing van hun bord aan de Utrechtseweg. © Saskia Berdenis van Berlekom

‘Amersfoort verdient beter sportklimaat’

Amersfoort verdient een veel beter sportklimaat. Per inwoner geeft de gemeente nog geen 50 euro uit aan voorzieningen en stimulering van sport, waar andere middelgrote steden gemiddeld zo’n 75 euro per burger vrijmaken.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland

Amersfoort