,,We staan hier op het hoogste punt van Amersfoort, 40 meter boven NAP’’, zeggen Jaap Hengeveld (links) en Mik Borsten bij de plaatsing van hun bord aan de Utrechtseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
,,We staan hier op het hoogste punt van Amersfoort, 40 meter boven NAP’’, zeggen Jaap Hengeveld (links) en Mik Borsten bij de plaatsing van hun bord aan de Utrechtseweg. © Saskia Berdenis van Berlekom

‘Amersfoort verdient beter sportklimaat’

Amersfoort verdient een veel beter sportklimaat. Per inwoner geeft de gemeente nog geen 50 euro uit aan voorzieningen en stimulering van sport, waar andere middelgrote steden gemiddeld zo’n 75 euro per burger vrijmaken.

Om hun pleidooi voor beter sportbeleid in de stad kracht bij te zetten, plaatsten evenementenorganisatoren Mik Borsten en Jaap Hengeveld bij het ‘hoogste punt’ van Amersfoort aan de Utrechtseweg, gisteren een bord met de tekst: ‘Col du Strop – 4000 cm + NAP’. Het is naar voorbeeld van de borden die op de grote Alpencols staan bij de Tour de France.

  1. 

Priester Mauricio staat coronapatiënten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’
    PREMIUM

    Pries­ter Mauricio staat coronapa­tiën­ten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’

    Pastoor Mauricio Meneses (36) uit Soest, een van de drie priesters voor de twee grote parochies in Amersfoort en omstreken, gebruikt een stokje bij het toedienen van het sacrament van de ziekenzalving. Wegens het risico op coronabesmetting mag hij de patiënt niet aanraken. Andere coronapatiënten vragen hem om een gebed, de biecht of een zegen. Al meermalen is hij op bezoek geweest bij patiënten die uit Brabant en Limburg overgebracht zijn naar Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort