Volledig scherm
De SOMT University voor fysiotherapie op De Hoef wil graag uitbreiden met een campus waar niet alleen SOMT-studenten terecht kunnen, maar ook andere studenten. © Nico Brons

Amersfoort ziet geen noodzaak voor extra studentenhuisvesting

Er is geen kamernood voor studenten in Amersfoort. De gemeente ziet dan ook geen aanleiding om actief beleid te ontwikkelen voor studentenhuisvesting. Dat schrijft college vrijdag aan de gemeenteraad.

De raad had gevraagd om inzicht in het aantal studentenwoningen in de stad omdat er signalen waren dat de vraag groeit. De gemeente heeft vervolgens de landelijk monitor bestudeerd en gesprekken gevoerd met de hbo- en mbo-opleidingen, de SOMT University voor fysiotherapie en studentenhuisvester SSH.

Uit de monitor blijkt volgens de gemeente dat het aantal voltijdstudenten dat in Amersfoort studeert én op zichzelf woont beperkt is. Het gaat om ongeveer 180 hbo-studenten en 550 mbo-studenten. De huidige vraag naar studentenhuisvesting in Amersfoort wordt vooral veroorzaakt door studenten die elders studeren.

SSH heeft een aantal panden in Amersfoort in beheer waar vooral vraag voor is door studenten uit Utrecht. De verhuurder overweegt volgens het college deze studentenhuizen te verkopen.

Campus

De enige mogelijkheid voor uitbreiding van studentenhuisvesting ziet het college bij de SOMT University op De Hoef. SOMT wil daar graag een campus maken waar ook studentenhuisvesting een plek krijgt. Daar zouden zowel SOMT-studenten als studenten van andere opleidingen kunnen wonen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort