Volledig scherm
Ben Stoelinga. © Saskia Berdenis van Berlekom

Amersfoort2014 overweegt juridische stappen tegen wethouder

Raadslid Ben Stoelinga van de gemeenteraadsfractie Amersfoort2014 onderzoekt of er juridische stappen mogelijk zijn tegen cultuurwethouder Fatma Koser Kaya (D66).

Koser Kaya weigerde onlangs alle 350 schriftelijke vragen te beantwoorden die Stoelinga aan haar gaat stellen over de verhuizing van het Armando Museum naar Oud Amelisweerd bij Utrecht in 2014. Volgens Stoelinga is daarbij enkele miljoenen aan gemeenschapsgeld verkwist door toenmalige bestuurders uit de gelederen van D66.

Koser Kaya stelt dat zij niet alle vragen kan beantwoorden omdat een deel daarvan diepgravend technisch onderzoek vereist. Daarvoor moet Stoelinga volgens haar de gemeenteraad om een raadsenquête vragen. Dat deed hij al eerder, maar de raad (met D66 als grootse partij) wees dat verzoek af.

Stoelinga stelt dat de wethouder bij wet verplicht is hem alle informatie te verstrekken over de kwestie die nodig is om zijn controlerende taak als raadslid te kunnen uitvoeren. ,,We onderzoeken op dit moment de juridische implicaties van de handelswijze van de wethouder en het college bij de zeer onvolledige beantwoording van de vragen,’’ aldus Stoelinga.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort