Volledig scherm
Sloop Lichtenberg verslag Istvan © Cees Wouda

Amersfoort2014 wil meer info over schade door sloop Lichtenberg

De raadsfractie van Amersfoort2014 wil het naadje van de kous weten over de schade aan een zestal woningen rond het Lichtenberg-terrein.

De woningen aan onder meer de Jacob Catslaan hebben scheuren opgelopen in de gevels als gevolg van de sloopwerkzaamheden van de firma Boverhoff uit Heerde. Die is de afgelopen jaren bezig geweest het voormalige ziekenhuis De Lichtenberg te ontmantelen ten behoeve van woningbouw.

Volgens omwonenden ligt de oorzaak van de schade voor een deel in de ‘lompe’ manier waarop werd omgesprongen met zwaar sloopmateriaal op het terrein, maar ook door het later aanstampen (verdichten) van nieuw aangebrachte grond.

De omvang van de schade is nog niet bekend, maar is in ieder geval bij een woning aanzienlijk. De gemeente Amersfoort stelt dat de sloper in deze kwestie aansprakelijk is.

Amersfoort2014 wil graag de passage zien in het contract met de sloper waaruit die aansprakelijkheid zou blijken. Daarnaast wil zij weten hoe Amersfoort de afhandeling tussen sloper en gedupeerden gaat ‘volgen en bewaken’, zoals zij in antwoord op eerdere vragen schrijft.

Daarnaast willen de raadsleden Menno Fousert en Sieta Koet tot in detail weten hoe vaak er gebruik is gemaakt van trillingsmeters en wanneer de opnames aan de woningen zijn gedaan. Op basis van deze metingen kan het verloop van de schade worden vastgesteld. Volgens de raadsleden zou er tijdens de belastende verdichtingswerkzaamheden juist geen monitoring hebben plaatsgevonden.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort