Volledig scherm
George L. (rechts) tijdens de inhoudelijk behandeling van zijn rechtszaak. © Nicole Coenen-van den Hout

Amersfoorter (34) krijgt twee jaar cel voor steekpartij bij de McDrive

Amersfoorter George L. (34) die vorig jaar oktober tijdens een woordenwisseling bij de McDrive in Nieuwland de 24-jarige Kenny neerstak, is vandaag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De Amersfoorter wordt poging tot doodslag aangerekend.

Op 20 oktober rijdt Kenny (24) uit Utrecht na een avondje gamen met een vriend op de scooter naar de McDonald's bij industrieterrein Calveen. Er staat een wachtrij en de vrienden sluiten aan. Ook de 34-jarige Amersfoorter George L. en drie vrienden wachten tot ze aan de beurt zijn. De Amersfoorter ligt dronken en half slapend op de achterbank. In de auto vinden agenten later ook 48 mdma-pillen.

Tussen de twee jongens op de scooter en de jongens in de auto ontstaat een woordenwisseling, omdat Kenny en zijn vriend zich ergeren aan twee treuzelende meisjes. De ruzie lijkt al gauw gesust, maar L. laat het er niet bij zitten. Hij stapt uit de auto en deelt een klap en een kopstoot uit. Hij stapt weer in de auto, maar stapt vervolgens opnieuw uit. Dit keer met een zakmes in zijn hand. Hij steekt Kenny een keer in zijn linkerzij. De Utrechter liep daarbij een gescheurde milt op.

Groot litteken

De man overleeft de steekpartij, maar moet een ingrijpende operatie ondergaan waar hij een groot litteken aan overhoudt. Meerdere getuigen hebben de steekpartij zien gebeuren. De rechtbank rekent dit de Amersfoorter zwaar aan.

De Amersfoorter zegt zelf ook geschrokken te zijn van zijn eigen handelen en heeft er spijt van. Volgens deskundigen die hem hebben onderzocht heeft George behandeling nodig. Ook L. is van mening dat hij hulp nodig heeft. 

De rechtbank heeft George L. veroordeeld tot een celstraf van 32 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk en neemt de eis van de officier van justitie over. Daarnaast moet de Amersfoorter een behandeling ondergaan en komt hij onder toezicht van de reclassering te staan. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort