Volledig scherm
De 34-jarige Amersfoorter is meegenomen naar het politiebureau. © Keistadnieuws

Amersfoorter (34) mishandelt handhaver met stok in binnenstad

Een 34-jarige Amersfoorter heeft gistermiddag een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) aan de Celzusterenstraat in de binnenstad mishandeld met een stok. De man zou onder de invloed zijn geweest van verdovende middelen.

Volgens politiewoordvoerder Maren Wonder is het niet bekend hoe het met de boa gaat, maar is het door het incident erg geschrokken. De boa was gistermiddag met een collega aan het werk op de Kamp in de Amersfoortse binnenstad. ,,Ze waren met iemand in gesprek toen de 34-jarige Amersfoorter langsfietste en tegen de boa’s beledigingen begon te schreeuwen,” aldus Wonder. De boa’s laten het er op dat moment bij zitten, maar als ze de man even later weer tegenkomen, besluiten ze hem aan te spreken op zijn gedrag.

,,Op dat moment wordt de man erg kwaad, hij begint weer te schreeuwen en de boa’s te beledigen. Hij gooit zelfs iets naar het hoofd van de boa’s, maar springt dan op zijn fiets en gaat ervandoor.”

Worsteling

De boa’s gaan achter de man aan. Als ze hem iets verderop inhalen en willen aanhouden, begint de Amersfoorter de boa’s te slaan. ,,Toch weer hij weer te ontkomen. Aan de Celzusterenstraat weten de boa’s de man weer in de kraag te vatten. Daar ontstaat een heftige worsteling. Er worden rake klappen uitgedeeld. De man krijgt een stok te pakken en slaat daar een van de boa’s mee.”

Toegesnelde agenten kunnen uiteindelijk de man tegen de grond werken en aanhouden. De 34-jarige Amersfoorter is meegenomen naar het politiebureau. ,,De man was mogelijk onder de invloed van verdovende middelen. We hebben dat getest.”

De toegetakelde boa’s zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Het is volgens Wonder niet bekend hoe het met hen gaat. ,,Maar ze zijn erg aangeslagen.”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort