Volledig scherm
© ANP

Amersfoorter (76) verdacht van incest met zoontjes en dochter

Bij zijn veroordeling voor seksuele handelingen in het bijzijn van op straat spelende kinderen bezwoer de toen 75-jarige Johannes B. vorig jaar nog dat hij zijn eigen kroost nooit met een vinger had aangeraakt. 

Inmiddels wordt de Amersfoorter verdacht van incest met twee zoontjes en een dochtertje uit zijn huidige relatie, bleek vandaag op een tussentijdse zitting van de rechtbank Utrecht.

B., die al een incestverleden had, kreeg in juni 2018 een taakstraf van 100 uur opgelegd omdat hij zichzelf op meerdere plekken in de regio had bevredigd ten overstaan van jonge kinderen. Hij lokte zijn slachtoffertjes steeds met een smoes naar zijn geparkeerde auto, waar hij half ontbloot en in opgewonden staat achter het stuur zat. B. bleef tijdens de zitting volhouden dat er sprake was van een persoonsverwisseling. 

De Amersfoorter was 53 toen hij in 2006 opnieuw vader werd van een zoon. In 2008 en 2009 werden respectievelijk nog een dochter en een zoon geboren. Volgens het Openbaar Ministerie was de oudste 5 jaar toen zijn vader zich voor de eerste keer aan hem vergreep. De ontucht ging vijf jaar door.

Voorarrest

Het dochtertje werd volgens de tenlastelegging voor het eerst misbruikt op haar achtste verjaardag en was daarna twee jaar het doelwit van haar incestueuze vader. De jongste zoon had tot kort voor de aanhouding van de inmiddels 76-jarige B. gedwongen seks met hem. De Amersfoorter zit vast in afwachting van zijn berechting begin volgend jaar.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort