Amersfoorter getuige van brandende auto die hard over A1 reed

Video & UpdateEen brandende auto is vannacht gecrasht op de A1 bij afrit Eembrugge na een achtervolging vanuit Naarden. Een vrouw, waarschijnlijk de bestuurster, is aangehouden wegens vermoeden van dronkenschap.

Dat gebeurde na een wilde achtervolging op de A1 vanaf Naarden door de Amsterdamse politie. Die kreeg de auto, een BMW, in het vizier omdat hij hard reed en slingerde. Toen de chauffeur de politie in de gaten kreeg, werd de snelheid opgevoerd tot 250 kilometer per uur. 

De auto zou enige tijd, terwijl het voertuig aan de onderkant al in brand stond en onderdelen verloor, over de snelweg zijn geraasd. Dat getuigt Amersfoorter Adil Lemaalem (26) op de snelweg die de auto enige tijd filmde. Rond vier uur crashte de auto net voorbij de afrit Eembrugge op de Bisschopsweg in Eembrugge. ,,Ik wist niet wat ik zag‘’, zei hij. ,,Er reed een brandende auto op de snelweg. Ik ben snel naar de afslag gereden om de auto ruimte te geven. Ik reed 130, en die auto veel harder.‘’

De auto vloog meteen in brand. De politie van Amsterdam noemt het een wonder dat de drie inzittenden, twee mannen en een vrouw, ongedeerde uit de auto zijn gestapt. De auto zou eigendom zijn van een man uit Renswoude, maar de politie wilde dat vanmiddag nog niet bevestigen. Leemaalem is na het ongeval nog teruggereden om de politie in te lichten en mogelijk bijstand te verlenen. 

Volledig scherm
De auto crashte op de A1 bij afrit Eembrugge. © Caspar Huurdeman Bron film: Adil Leemaalem.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort