Volledig scherm
Gerard van Vulpen © privé

Amersfoorter in Thaise cel waarschijnlijk deze week terug naar Nederland

Het ziet ernaar uit dat Gerard van Vulpen (46) uit Amersfoort deze week weer naar Nederland zal vliegen. De Amersfoorter zit sinds eind januari vast in een Thaise cel.

De moeder van Van Vulpen kreeg donderdagavond een telefoontje van haar zoon uit Bangkok. ,,Hij is vanuit het eiland waar hij vastzat, Koh Samui, naar een detentiecentrum in Bangkok gebracht. Daar moet hij nu wachten, maar wij hopen dinsdag van de ambassade te horen wanneer hij terug naar Nederland vliegt,” aldus zijn moeder.

Ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van de situaite. ,,Wij zijn ervan op de hoogte dat de heer Van Vulpen binnenkort kan terugkeren naar Nederland. Wij blijven beschikbaar voor bijstand bij de voorbereiding op zijn terugkeer.”

Neergestoken

Van Vulpen werd op oudejaarsavond bij een ruzie in een Thaise bar op Koh Samui neergestoken. Hij belandde echter zelf in de cel op verdenking van een drugsovertreding, terwijl zijn belagers op vrije voeten bleven. Ruim een week geleden kreeg de Amersfoorter tijdens een rechtszitting in Thailand te horen dat hij niet meer verdacht wordt van drugsgebruik- of bezit

De afgelopen maanden verbleef Van Vulpen in een overvolle cel die hij deelde met twintig anderen. ,,Waar hij zat was de hel op aarde. Ik ben zo blij dat hij bijna thuis is. Het is vreselijk geweest. Er is hem veel onrecht aangedaan,” vertelt zijn moeder.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort