Volledig scherm
© Thinkstock

Amersfoorter moet cel in voor seks met 14-jarig meisje

Een 28-jarige Amersfoorter is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf omdat hij seks had met een meisje van 14 jaar oud.  Hij wist op dat moment dat zij minderjarig was. 

Als personal trainer bij de sportschool kreeg hij eind 2017 een relatie met haar. Hij wist dat zij privéproblemen had en kwetsbaar was. Hoewel de moeder van het meisje hem vroeg het contact te verbreken, bouwde hij toch een relatie met haar op. In maart 2018 nam hij haar twee keer mee naar een hotelkamer om seks met haar te hebben

De rechtbank vindt dat hij misbruik maakte van het gezag en de vertrouwensrelatie. Hij had volgens de rechtbank alleen oog voor zijn eigen behoeften en stond niet stil bij de gevolgen van zijn handelen voor het jonge slachtoffer.

Liegen

Volgens de Amersfoorter liegen het slachtoffer en haar hulpverleenster en heeft er geen seks plaatsgevonden. Maar de rechtbank oordeelt dat daar wel degelijk voldoende bewijs voor is. De hulpverleenster heeft de verdachte in een telefoongesprek met het slachtoffer horen zeggen dat hij seks met haar heeft gehad. 

De verdachte krijgt ook 12 maanden voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast heeft de rechtbank een schadevergoeding van 2500 euro aan het slachtoffer toegekend. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort