Volledig scherm
© Keistadnieuws

Amersfoorter wil overvallen dame (76) hart onder de riem steken

Amersfoorter Maurits van Hoogevest trekt zich het lot van de oudere dame (76) die in haar eigen huis in Kruiskamp werd overvallen en mishandeld zeer aan. Hij wil de vrouw een leuke dag bezorgen en roept anderen op zijn voorbeeld te volgen. 

Quote

Misschien vindt ze het leuk dat er aangebeld wordt door mensen die niet komen halen, maar die ook eens wat komen brengen

Maurits van Hoogevest

,,Ik las het nieuws over de overval en dacht gadverdamme, wat zielig voor die vrouw die helemaal alleen woont. Hoe loopt zij voortaan naar de voordeur toe als er aangebeld wordt? Of wat doet ze als er een pakketbezorger voor de deur staat?”

Van dichtbij maakte Van Hoogevest mee wat een overval met mensen doet. Zijn oma van 95 maakte een aantal jaar geleden iets soortgelijks mee. ,,Ze werd samen met haar partner opgesloten in de badkamer. Ze is een weerbare vrouw en is er weer helemaal bovenop, maar ik weet wat wel wat voor een impact de gebeurtenis heeft gehad. Wat bezielt mensen toch om zoiets te doen?”

Oproep

Van Hoogevest besloot om een oproep te plaatsen. ‘Deze mevrouw verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Als ze het leuk vindt ga ik met haar mee wat leuks doen. Wie doet er mee en bedenkt iets leuks? Dan kijk ik of we in contact kunnen komen’, schrijft de ondernemer op Facebook. ,,Misschien vindt ze het leuk dat er aangebeld wordt door mensen die niet komen halen, maar die ook eens wat komen brengen", vult hij aan.

Via Facebook en Whatsapp kreeg hij al wat reacties. ,,Iemand reageerde al dat hij een taart wil bakken. Botenverhuur Aan het roer wil ook iets doen. Ik kijk dit weekend even wat er nog binnenkomt en ga dan naar de politie om te vragen of zij mij in contact kunnen brengen met deze vrouw en natuurlijk of zij hiervoor openstaat.”

Van Hoogevest wil zelf een dagje met de dame op pad. ,,Als een soort chaperonne wil ik haar een leuke dag bezorgen. Je staat machteloos. Het is gebeurd en ik kan er niet zoveel aan doen, maar ik kan wel die vrouw een hart onder de riem steken.”

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort