Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van Vulpen zat sinds eind januari vast in een Thaise cel. © Privéfoto

Amersfoorter zit na Thaise cel al in vliegtuig voor terugkeer, maar wordt er weer uitgehaald

Amersfoorter Gerard van Vulpen die al bijna drie maanden gevangen wordt gehouden in Thailand, zat vanmorgen in het vliegtuig om terug te keren naar Nederland. Maar hij werd op last van de gezagvoerder weer uit het vliegtuig gehaald, om terug te worden gebracht naar het immigratie detentiecentrum in Bangkok.

Quote

Hij zit daar zonder eten in een lange gang te wachten.

Familie van Van Vulpen

Dat vertelt zijn verbijsterde familie. Van Vulpen was de douane op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok al gepasseerd en al ingecheckt, toen in het vliegtuig bleek dat het uitzetcentrum hem niet bij de vliegtuigmaatschappij Ukrain International Airlines had aangemeld als ‘ex-gedetineerde’. Andere ex-gedetineerden mochten wel mee met de vlucht naar huis.

De Amersfoorter (46) werd oudjaarsavond neergestoken bij een ruzie in een bar, maar belandde zelf in een politiecel op verdenking van drugsgebruik. Twee weken geleden bleek de verdenking van de baan waarna hij werd overgeplaatst naar het uitzetcentrum, het immigratie detentiecentrum in Bangkok, in afwachting van zijn terugkeer naar Nederland.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort