De Amersfoorters mochten het vuurtje laten branden.
Volledig scherm
De Amersfoorters mochten het vuurtje laten branden. © Caspar Huurdeman

Amersfoorters verkijken zich op coronamaatregelen en komen vast te zitten op eiland

Twee inwoners van Amersfoort bleken zich vannacht flink verkeken te hebben op de maatregelen voor de watersport als gevolg van de coronacrisis. Daardoor kwamen ze met hun plezierjacht vast te zitten op het Ocrieteiland nabij Eembrugge, waar de brandweer het tweetal aantrof.

De twee Amersfoorters waren er vanuit gegaan dat de Eembrug (ophaalbrug) tot 21.00 uur bediend zou worden. Echter,  bijna alle bruggen in Nederland draaien nog volgens het winterschema, vanwege de corona crisis. Dat betekent dat de brug op zaterdag maar tot 18.00 uur bediend wordt, en op zondag helemaal niet.

Onfortuinlijk

Met als gevolg dat de onfortuinlijke Amersfoorters pas maandagmorgen 09.00 uur met de boot naar huis kunnen gaan. Om het wachten nog een beetje plezierig te maken hadden ze een kampvuur gemaakt. Dat werd mogelijk door inwoners van Eembrugge opgemerkt, die vervolgens de brandweer belden.

Die arriveerde op 00.40 uur op het eiland, waar ze het tweetal aantroffen. De brandweer gaf toestemming om het vuur te laten branden, maar het beslist niet groter te maken.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort