De stichting heeft een groot hart voor het culturele leven van Amersfoort, volgens bestuurslid Gerard Hilhorst.
Volledig scherm
De stichting heeft een groot hart voor het culturele leven van Amersfoort, volgens bestuurslid Gerard Hilhorst. © AD

Amersfoorts Cultuurfonds zoekt nieuw bestuur: ‘Eeuwig zonde als we moeten stoppen’

Het bestuur van het Amersfoorts Cultuurfonds heeft besloten om ermee te stoppen. Het is nu dringend op zoek naar nieuwe leden die het fonds in leven kunnen houden.

,,Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing genomen”, vertelt bestuurslid Gerard Hilhorst. De reden: het fonds heeft niet genoeg inkomsten meer om zijn werk voort te zetten. ,,Jarenlang lukte het ons om genoeg bedragen te verwerven, maar nu is de vitaliteit eruit. Het is vandaag Valentijnsdag, maar met dit besluit voelt het alsof de liefde voor cultuur van ons is afgenomen.”

Het Amersfoorts Cultuurfonds begon in 2011. Dankzij crowdfunding en donaties van particulieren en bedrijven ondersteunde het fonds culturele projecten op het gebied van wijkkunst, theater en film. Zulke projecten waren onder andere Struinen in de Tuinen, Amersfoort Jazz en het Amersfoort Jeugd Orkest (AJO).

Nieuwe impuls 

,,We zijn een door en voor Amersfoorters opgerichte stichting met hart voor het culturele leven van onze stad. Het is jammer dat we hier niet verder mee kunnen”, aldus Hilhorst. Het vijfkoppige bestuur heeft gesprekken gehad met organisaties, instanties en de gemeente. Helaas zonder resultaat. Nu zoekt het mensen die het cultuurfonds een nieuwe impuls kunnen geven. ,,Een van de ideeën is om de stichting om te vormen tot een projectondersteuner in bredere zin ten behoeve van toekomstige cultuurontwikkeling in Amersfoort.”

,,Mensen moeten zich realiseren dat kunst en cultuur een heel duurzaam iets is. Het verbindt. Het is een palet van kleuren die onze stad zo mooi maakt”, zegt Hilhorst tot slot. ,,Ik hoop dat we mensen kunnen vinden die daar de waarde van inzien. Het zou eeuwig zonde zijn als het cultuurfonds moet stoppen met bestaan.”

Geïnteresseerden kunnen zich voor 3 maart een mail sturen naar secretaris@amersfoortscultuurfonds.nl.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort