Amersfoortse autoverkoper opgelicht via neppe ING-app

VideoDe politie heeft in de zoektocht naar een Marktplaats-oplichter camerabeelden verspreid van de vermoedelijke dader.

Een man uit Amersfoort zette zijn auto te koop op Marktplaats en komt tot een overeenkomst met een koper. Die doet alsof hij geld overmaakt naar de rekening van het slachtoffer, maar die betaling blijkt vals te zijn.

Volgens de politie maakt de oplichter via een app van ING zo'n 15.000 euro over. Als de mannen het kenteken gaan overschrijven bij een supermarkt in de buurt, blijkt dat de zogenaamde koper geen identiteitsbewijs bij zich heeft. De auto wordt overgeschreven op de naam van een vriend. 

Geen geld

Als de deal rond is, rijden de koper en zijn vriend weg met de auto. Als de Amersfoorter thuis is, ziet hij dat er geen geld op zijn rekening is gestort. Daarom doet de verkoper aangifte.

De auto blijkt voor 10.000 euro verkocht aan een garagebedrijf in Soesterberg. De 'handlanger' van de verdachte wordt opgespoord en aangehouden. Bij zijn verhoor verklaart hij niets te weten van de oplichting. 

Gefilmd

De man die de auto verkocht aan de garagehouder in Soesterberg is gefilmd door de bewakingscamera van de garage. Hij deed zich voor als de 19-jarige Utrechter, maar is man die in eerste instantie de auto van de Amerfoorter via Marktplaats wilde kopen. 

De politie wil weten wie hij is. Hij is lichtgetint, 1,80 lang en 20 tot 25 jaar oud. 

Volledig scherm
© Poltie Midden-Nederland

In samenwerking met indebuurt Amersfoort