Fotografe Saskia Berdenis van Berlekom uit Amersfoort, tijdens haar vakantie met haar man in Nieuw-Zeeland waar ze geconfronteerd werden met de gevolgen van het coronavirus.
Volledig scherm
Fotografe Saskia Berdenis van Berlekom uit Amersfoort, tijdens haar vakantie met haar man in Nieuw-Zeeland waar ze geconfronteerd werden met de gevolgen van het coronavirus. © Saskia Berdenis van Berlekom

Amersfoortse fotografe Saskia langer vast in Nieuw-Zeeland

De Amersfoortse fotografe Saskia Berdenis van Berlekom en haar man Gert kunnen nog niet naar huis. Nadat donderdag bleek dat zij waarschijnlijk zaterdag 11 april gerepatrieerd zouden worden uit Nieuw-Zeeland, kregen ze vrijdag de mededeling dat de vlucht niet uitgevoerd kan worden.

Dat meldde het team Bijzondere Bijstand Buitenland, dat in het leven is geroepen om in het buitenland gestrande reizigers terug naar Nederland te brengen. De KLM heeft op het laatste moment geen toestemming gekregen om in Hong Kong te landen. De regelgeving is daar aangepast, waardoor het voor KLM niet mogelijk is daar te landen. 

Tussenlanding

De KLM ziet op korte termijn ook geen mogelijkheden op andere luchthavens een tussenlanding te maken. De repatriëring zou plaatshebben vanuit Christchurch. 

Berdenis van Berlekom en haar man waren voor een maandenlange reis in Nieuw-Zeeland en zouden eigenlijk eind april terugkomen. Nieuw-Zeeland zit al weken in een totale lockdown. Hun rondreis strandde daardoor vroegtijdig in een in allerijl gehuurd huisje. Tijdens een uitstapje naar het strand is in de tussentijd ook hun gehuurde camper opengebroken en werden diverse goederen gestolen. 

De verwachting is dat een nieuwe repatriëringsvlucht 15 of 16 april wel door kan gaan. Als het echtpaar terugkomt, zal het waarschijnlijk ook meteen in thuisquarantaine moeten.  

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort