Roshendy zorgt met zijn collega's van Eetkamer Van Zanten in de keuken voor smakelijke gerechten.
Volledig scherm
PREMIUM
Roshendy zorgt met zijn collega's van Eetkamer Van Zanten in de keuken voor smakelijke gerechten. © Cees Wouda

Amersfoortse horeca gaat koken voor zorginstanties, zodat personeel daar meer tijd heeft voor bewoners

Horecamedewerkers in Amersfoort en Utrecht gaan helpen in de zorg. Barkeepers, koks en ander personeel van cafés als Van Zanten, Boothill, Long John en Marktzicht die door de sluiting thuiszitten, gaan maaltijden bereiden voor cliënten van zorginstelling De Amerpoort.

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort