Volledig scherm
© Cees Wouda

‘Amersfoortse politiek: ‘Aanpassing criteria coffeehops niet nodig’

Aanpassing van criteria voor het toestaan van coffeeshops is niet nodig, vindt een meerderheid van de Amersfoortse raadsfracties. Burgemeester Bolsius kan ook uit de voeten met het bestaande beleid. ,,Het is werkbaar, indien we ook de spelregels voor de exploitant handhaven.’’

Aanleiding voor het politieke debat is de vergunning die Bolsius heeft verleend voor een coffeeshop aan de Textielweg. De exploitant voldoet volgens de burgemeester aan de gemeentelijke criteria. Harde voorwaarde is onder meer dat een coffeeshop niet binnen een loopafstand van 250 meter van een onderwijsinstelling mag worden gevestigd. Bij de vlakbij gelegen horecagroothandel Scheerder volgen kwetsbare jongeren een dagelijkse leerwerkopleiding logistiek van het mbo, maar die kan volgens Bolsius niet als officiële onderwijsinstelling worden beschouwd, zoals in de coffeeshopcriteria is bedoeld.

Onder meer de fractie van Amersfoort2014 vindt dat de criteria op dit onderdeel moeten worden aangepast. Een opleiding zoals die bij Scheerder wordt gegeven, zou ook in het voorwaarden moeten worden opgenomen.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort