Volledig scherm
PREMIUM
© Daniel J. Ashes

Amersfoortse rapper Bizzey beleefde ineens zijn droom

MuziekBizzey vloog met danceformatie Yellow Claw de hele wereld over, van Amerika tot Kazachstan. Maar nu kiest de Amersfoortse artiest, echte naam Leo Roelandschap (32), voor een solocarrière in eigen land. Meer rust in zijn leven, meer aandacht voor gezin, familie en vrienden.

Quote

Mijn lichaam is mijn tempel, man

Rapper Bizzey

Denk niet dat Bizzey muzikaal een stap terugdoet. Hij is straks rappend, zingend én draaiend als dj te vinden op de podia. Zijn 'thuiskomst' verandert ook niets aan zijn sportschema. Met een bezweet voorhoofd komt hij zijn nieuwbouwwoning in Amersfoort binnenvallen. Oortjes met opzwepende muziek nog in. Sportkleding aan. Zijn vaste hardlooprondje zit er weer op. Fit zijn is voor Bizzey een absolute noodzaak.

,,Mijn lichaam is mijn tempel, man. Ik vind het net zo belangrijk om in de sportschool te zijn als in de studio. Zonder een fit lichaam kan ik niet doen wat ik doe. Ik wil nooit moe worden op het podium. Ik zie mezelf als een product. Mijn vader had een platenzaak in Amersfoort, Radio Roelandschap. Hij gaf de pui ook om de zoveel tijd een likje verf. Dan bleef het er allemaal goed uitzien. Zo doe ik het ook. Strakke buik, sterke spieren. Niet te breed, maar wel een monster. Als het volgende festivalseizoen begint wil ik weer veel shows doen. Je eerste show is net zo goed als je laatste. Dus wil ik elke keer die motor kunnen aangooien en knallen. En ik word ook ouder, toch? Ik moet concurreren met gastjes van 20, 25 jaar. Ook dat is een drijfveer om mijn lichaam fit te houden.''

Terwijl hij praat lepelt Bizzey een potje kip met sambal leeg. Daarna werkt hij een salade naar binnen. Ook dat hoort bij zijn levensstijl: goed eten. Veel proteïnes, veel groenten. Ondertussen kruipt zijn zoontje rond in de box. Bizzey kijkt toe en lacht vertederd. Dit heeft hij gemist. Gewoon thuis zijn, bij zijn vrouw en zoontje. Zonder haast, zonder de wetenschap dat hij de volgende dag weer op het vliegtuig moet stappen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort