Volledig scherm
© ANP XTRA

Amersfoortse school op lijst salafistische les

Eén van de islamscholen waar jonge moslims salafistisch onderwijs krijgen, staat volgens onderzoek van NRC en Nieuwsuur in Amersfoort.

Uit het onderzoek blijkt volgens de twee media dat op zeker vijftig locaties in Nederland aan kinderen wordt geleerd dat volledig afstand genomen moet worden van wie niet in de islam gelooft.

In Eindhoven achterhaalden NRC en Nieuwsuur onder meer een jonge prediker die zegt dat iemand een goede kerst te wensen erger is dan iemand feliciteren met een moord. De AIVD stelde dit jaar in haar jaarverslag vast dat salafisten een steeds grotere greep krijgen op islamitisch onderwijs.

In Amersfoort was eerder vorig jaar onrust rondom de El Fath-moskee waar een jonge salafistische prediker actief was.

Het moskeebestuur van de als liberaal bekend staande moskee had hem uitgenodigd voor een verhalenreeks. Hij zou daarbij geen radicale boodschappen hebben verkondigd.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort