Volledig scherm
PREMIUM
Grego Francisca toont zijn imposante spieren. © Privéfoto

Amersfoortse 'Schwarzenegger' strijdt met besten van de wereld om titel Mr. Olympia

Grego Francisca (33) kan komende zaterdag in Las Vegas in de voetsporen treden van Arnold Schwarzenegger en Lee Haney. De Amersfoorter moet dan wel de titel Mr. Olympia opstrijken, de hoogmis van het mondiale bodybuilding.

Gisteren vergaten Francisca en zijn partner en manager Ashmara Perez heel snel de slopende vliegreis toen zij over de drempel van de wat protserige The Orlean Hotel & Casino stapten. In dit hotel aan de Las Vegas Strip verblijft de Amersfoortse bodybuilder samen met 38 concurrenten, die uit verschillende landen afkomstig zijn.

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort