Volledig scherm
Archieffoto. © AD

Amersfoortse thuiszorgorganisatie PrivaZorg onder verscherpt toezicht

Thuiszorgorganisatie PrivaZorg in Amersfoort is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onder verscherpt toezicht gesteld. Aanleiding is de bestuurlijke onrust tussen directie en Raad van Commissarissen.

PrivaZorg is een landelijk werkende thuiszorgorganisatie die zorg biedt vanuit regionale steunpunten. Het gaat om verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning en geboortezorg. Het hoofdkantoor van de organisatie zit aan de Hardwareweg in Amersfoort.

De inspectie concludeert op basis van onderzoek dat er sprake is van verstoorde relaties binnen PrivaZorg en er onvoldoende samenwerking en vertrouwen is tussen de Raad van Commissarissen en de directie. De inspectie vreest dat dit nadelige gevolgen heeft voor de kwaliteit van de (financiële) besluitvorming, maar ook voor de kwaliteit en continuïteit van de zorgverlening.

PrivaZorg moet binnen twee weken met een plan van aanpak komen. Voor het oplossen van de bestuurlijke onrust en het uitvoeren van eventuele verbetermaatregelen geeft de inspectie PrivaZorg vijf maanden.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort