Volledig scherm
Afbeelding uit de verkoopbrochure van Nefkens Park © Schipper Bosch

Appartementen in Nefkens-gebouw klaar in zomer 2020

De 24 luxe appartementen in de voormalige Nefkens-garage worden volgende zomer opgeleverd. De prijzen variëren van 3 ton tot bijna anderhalf miljoen euro.

Het Amersfoortse bouwbedrijf Karbouw is nog druk bezig met de verbouwing, maar op de website van Nefkens Park wordt gemeld dat de woningen aan de Utrechtseweg rond de zomer van 2020 opgeleverd en betrokken kunnen worden.

De bestaande kantoorruimtes worden omgebouwd tot betrekkelijk grote en lichte appartementen met eigen parkeerplaats, gemeenschappelijke klusruimte en ruime balkons. Achter het gebouw wordt een parkje ingericht.

Een deel van de appartementen (penthouses) ontstaat doordat er een laag op het bestaande gebouw wordt neergezet. Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau De Kort Van Schaik.

Volledig scherm
© Schipper Bosch

Flink in de buidel

Afgelopen zomer was er een verkoopmanifestatie waarbij belangstellenden zich voor een woning konden inschrijven tot 1 juli. Voor de meeste appartementen in het voormalige garagegebouw moet flink in de buidel getast worden.

Het goedkoopste appartement kost 295.000 euro. De koper krijgt daarvoor een 50 vierkante meters woonoppervlak en een balkon van 15 vierkante meter. Voor het gros van de woningen moet een bedrag tussen 4 en 6,5 ton worden neergeteld.

Tien van de appartementen worden verkocht voor bedragen tussen 1 en anderhalf miljoen euro. Veel daarvan bevinden zich op de bovenverdieping en bieden een riant uitzicht op de oude binnenstad en de Onze Lieve Vrouwetoren. De balkons zijn hier met 30 tot 40 vierkante meter beduidend groter.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort