Volledig scherm
Wethouder Wim Oosterwijk onthult het straatnaambord in Appel. © Gemeente Nijkerk

Appel en Driedorp samen de Mooiste Plaats van Gelderland

Appel en Driedorp, twee aaneengrenzende buurtschappen in Nijkerk, mogen zich een jaar lang de Mooiste Plaats van Gelderland noemen. Het is een kroon op het 70-jarig bestaan van de actieve buurtvereniging Appel-Driedorp.

De strijd om de titel werd georganiseerd door het programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland. Naast de titel werd 1000 euro voor het goede doel gewonnen. De buurtschappen zetten deze in voor een eigen ruimte voor de buurtvereniging in het schoolgebouw.

De gemeente Nijkerk is trots op de buurtvereniging. Wethouder Oosterwijk: ,,De is dik verdiend. We gaan we een jaar lang zichtbaar maken dat zij zich terecht de mooiste plaatsen van Gelderland mogen noemen’’. Vandaag is het eerste naambordje Mooiste plaats van Gelderland gepresenteerd.

Appel en Driedorp zijn bekend vanwege hun natuurschoon, landgoederen, boerderijen, de molen (sinds 1888) in Appel, school De Appelgaard (sinds 1906) en het kerkje van Driedorp. In 2006 ontdekte Leendert de Boer de Appelse Walburg, een duizend jaar oude ringwalburg waarmee in de prehistorie nederzettingen werden verdedigd. De buurtschappen liggen rond de Barneveldseweg en de Nieuwe Voorthuizerweg.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort