De Grote Wildernis is de nieuwste attractie van DierenPark Amersfoort.
Volledig scherm
De Grote Wildernis is de nieuwste attractie van DierenPark Amersfoort. © SASKIA BERDENIS VAN BERLEKOM

Attracties in Amersfoort en regio rekenen op records

Ondanks het sterk wisselende weer hebben veel toeristische trekpleisters in Amersfoort afgelopen maand meer bezoekers getrokken dan juli vorig jaar. Zowel binnen- als buitenattracties verwachten deze zomer records te gaan breken.

Dan weer ging de stad gebukt onder een allesverzengende hitte, dan weer waaide de pannen van het dak: juli gaat de meteorlogische annalen in als een 'rare' maand. Maar over de hele eerste helft van de zomervakantie bekeken, lijkt het weer toeristen en dagjesmensen niet te hebben gedeerd.

Grote Wildernis
DierenPark Amersfoort, met zo'n 700.000 bezoekers per jaar de grootste toeristische attractie van de stad, spreekt ondanks de weerkundige uitschieters van een 'goede maand'. ,,Dat we begin juli De Grote Wildernis openden, zal daar natuurlijk aan bijgedragen hebben," zegt Lize de Graaf, woordvoerder. ,,Het was, op de paar dagen hitte en regen na, prima dierentuinweer." Exacte cijfers over het aantal bezoekers heeft ze niet, maar de dierentuin verwacht afgelopen maand flink meer bezoekers te hebben getrokken dan juli vorig jaar.

Superfun, de grote overdekte 'speeltuin' aan de Middelhoefseweg,  profiteerde juist wél van het extreme weer. ,,Bij hitte is het bij ons koel, bij zware regenval droog," zegt eigenaar Koen Butje. ,,Dus ja, wij kunnen terugkijken op een topmaand. Normaal trekken we 200.000 bezoekers per jaar. Het zou me dit jaar niet verbazen als we uitkomen op 250.000 bezoekers. Een record."

Waterlijn
Bij de Waterlijn ook louter optimisme. ,,Normaal trekken we 53.000 bezoekers in een zomertijd," zegt bestuurslid Bob Ramak. ,,We zitten daarvoor nu flink over de helft, en we zitten halverwege de zomervakantie. De meeste toeristische attracties mogen al hopen op het breken van records,  iéts minder florissant is de stemming in het Bosbad. ,,Van de hittegolf hebben wij geprofiteerd, maar die duurde maar even," zegt Bart Dekker, bij de SRO verantwoordelijk voor de zwembaden. ,,Over het algemeen mogen we nog niet klagen, hoor. Sinds de opening in mei hebben we nu 35.000 bezoekers getrokken. Een écht slecht jaar gaat het niet worden."

Volg AD Amersfoortse Courant ook op Facebook. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort