Auto crasht frontaal tegen lantaarnpaal op Stadsring, inzittenden op de vlucht

videoEen automobilist is donderdagavond rond half negen met zijn Volkswagen Golf frontaal tegen een lantaarnpaal geknald op de Stadsring in Amersfoort. De inzittenden sloegen vervolgens op de vlucht. 

De auto is met een hoge snelheid tegen de lichtmast gereden. ,,Volgens omstanders zou de auto zo’n tachtig kilometer per uur hebben gereden. Dat is een forse snelheid,” aldus politiewoordvoerder Remy Berkesteijn.

Gasfles

Volledig scherm
© Keistadnieuws

Nadat de crash gingen de drie inzittenden ervandoor. In het verlaten voertuig, waarvan de voorkant compleet in puin lag, vonden agenten een gasfles en lege ballonnen.

Kort na het ongeval heeft de politie twee van de drie inzittenden in de buurt staande kunnen houden. Een daarvan bekende de bestuurder van de auto te zijn. Hij is vervolgens aangehouden en wordt verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval. Bij de veroorzaker van het ongeluk is ook een alcohol- en speekseltest afgenomen, maar de man bleek niet onder invloed van drank of drugs. 

De bestuurder is wel aansprakelijk voor de veroorzaakte schade. De ravage is groot. De auto raakte zwaarbeschadigd. De lantaarnpaal is geknakt en een verkeerslicht werd omver gereden.

Het ongeluk veroorzaakte problemen voor het verkeer. Verschillende agenten hebben het verkeer op het drukke kruispunt met de Arnhemseweg in goede banen geleid. Nadat het voertuig is afgesleept, is er gestart met de reparatiewerkzaamheden. Maar vrijdagochtend was het getroffen stoplicht nog altijd niet in werking.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort