Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Autobedrijf schenkt Bertus nieuwe auto dankzij inzamelingsactie

Wijnands Autoservice Bunschoten gaat Bertus van Essen een nieuwe auto schenken. Het bedrijf las op internet over de actie van Kari Koelewijn, die geld inzamelt voor Bertus van Essen. De 22 jaar oude auto van de Bunschoter werd maandagnacht voor zijn huis aan de Aak in brand gestoken. Er is intussen 674 euro ingezameld.

Kari Koelewijn uit Bunschoten begon de actie uit medeleven voor de 75-jarige Bertus van Essen. De 22 jaar oude auto van de Bunschoter werd maandagnacht voor zijn huis aan de Aak in brand gestoken. Binnen een paar uur nam Wijnands Autoservice Bunschoten contact op met Kari. ,,We moeten elkaar in dit soort situaties toch een beetje helpen,” zegt medewerker Stefan van het autobedrijf. 

Van Essen heeft dringend een auto nodig om zijn zieke vrouw te kunnen vervoeren, die vaak ’s nachts naar het ziekenhuis moet. Ondanks dat Van Essen aan Parkison lijdt, behield hij recent zijn bevoegdheid om auto te blijven rijden. Volgens initiatiefneemster Kari Koelewijn is een auto van levensbelang voor Bertus. ,,Er wordt niets betaald vanuit de verzekering. Ik zou het zo erg vinden als ze zelf een nieuwe auto moeten betalen, terwijl iemand anders hun dit heeft aangedaan.”

Bertus koopt alleen tweedehands auto’s bij zijn vaste autohandelaar. Zolang die nog op reis is, kan hij geen vervangende auto kopen. Tot die tijd krijgt het stel hulp van buren. Juist doordat zijn vrouw vaak, geregeld ’s nachts, naar het ziekenhuis moet, is een vervoermiddel voor het paar van groot belang. De recherche onderzoekt verbanden tussen de drie banden en stelt buurtonderzoek in.

Derde keer

De autobrand is de derde in amper twee maanden in Bunschoten. Alle branden deden zich voor in de nacht van zondag op maandag. Een buurvrouw wist een filmpje te maken van de brand, waardoor de politie kon vaststellen dat het om brandstichting ging. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort