Volledig scherm
Een agent neemt tijdens een verkeerscontrole een speekseltest af. Foto ter illustratie. © ANP

Automobilist (27) drie keer in twaalf uur gepakt voor rijden onder invloed van drugs

Een 27-jarige automobilist bleek gisteren wel heel hardleers. Hij werd niet één, maar drie keer aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Dat gebeurde in een tijdsbestek van twaalf uur.

In Zutphen was het gistermiddag rond 12.50 uur voor het eerst raak. Agenten kregen de man, die opvallend gedrag vertoonde, in het vizier en hielden hem staande. Bij controle roken agenten een wietlucht in de auto. ,,De man moest een speekseltest afnemen en daaruit bleek dat hij onder invloed was van THC. Dat is een belangrijke stof in cannabis”, vertelt agent Miquel Wijna. 

Een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur rijker mocht de verdachte het politiebureau, in afwachting van de uitslag van de bloedtest, weer verlaten. Hij kreeg zijn spullen en dus ook zijn autosleutel terug.

Vier uur later werd de auto opnieuw aan de kant gezet. Achter het stuur zat dezelfde bestuurder. Opnieuw namen agenten bloed af. Hij bleek onder invloed. Ook kreeg de man een proces-verbaal voor het overtreden van het rijverbod. De politie drukte de verdachte voor hij vertrok op het hart dat hij niet meer moest gaan rijden. 

ANPR-controle 

Rond 23.55 kregen agenten een melding dat de auto een ANPR-controle op de A1 bij Amersfoort passeerde en een ‘hit’ gaf. Ter hoogte van Terschuur werd de auto langs de weg gezet voor een controle. Opnieuw zat de 27-jarige man uit Zutphen achter het stuur. ,,Bij de speekseltest scoorde hij positief op alle stoffen. De man bleek onder invloed van THC, cocaïne en amfetamine", aldus Wijna.

De man werd opnieuw aangehouden voor het rijden onder invloed en voor het rijden tijdens een rijverbod. Het rijbewijs van de man is ingenomen en opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort