Volledig scherm
© ANP XTRA

Baarn trekt beurs open voor paleisproject

De gemeente Baarn betaalt de kosten van het participatieproject rond het toekomstplan voor paleis Soestdijk en brengt die niet in rekening bij het consortium Made by Holland, eigenaar van het paleis.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van Kees Koudstaal, fractievoorzitter van de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP). Hij vroeg ook waarom de participatie niet aan Made by Holland is overgelaten.

,,Gezien de grote, verschillende belangen in dit project voor zowel de eigenaar, de gemeente Baarn, de gemeente Soest en de provincie Utrecht vond het college het in de rede liggen om in dit geval de participatie vanuit de overheid te organiseren'', motiveren burgemeester en wethouders.

Ook de keuze voor het bureau Awareness in het begeleiden van het proces, wordt door BOP kritisch tegen het licht gehouden; het bureau heeft eerder ook voor het paleis gewerkt. Maar volgens Baarn heeft Awareness als adviesbureau al 30 jaar ervaring met overheidsparticipatie. ,,Zij hebben bewezen complexe participatietrajecten tot stand te kunnen brengen.''

Er is nog wel overwogen om een andere offerte te vragen, maar vanwege de kwaliteit van het bureau is daarvan afgezien.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort