Volledig scherm
© Chris van Beek

Baarnse schrijfster wint schrijfwedstrijd

Carolien Cramer uit Baarn heeft met haar korte verhaal Zusterliefde de Spannende Verhalen Wedstrijd van uitgeverij Ambo|Anthos gewonnen. ,,In juni schreef de uitgeverij de wedstrijd uit in het kader van de spannende boeken weken", vertelt ze.

,,Op 6 juli werd ik geselecteerd als winnaar." Het was een aangename verassing voor Cramer die helemaal niet verwacht had kans te maken op de prijs.

De inspiratie voor het verhaal kwam van binnenuit. ,,Ik had dit verhaal al een beetje in mijn hoofd, maar voor de wedstrijd mocht het verhaal maar duizend woorden zijn. Daar komt best wat denkwerk bij kijken. Het moet de lezer pakken."

Cramer denkt dat ze daar in geslaagd is. ,,Ik heb complimenten gekregen van mensen die het verhaal al hebben gelezen. Het is erkenning voor mijn werk."

De schrijfster gaat door met het schrijven van korte verhalen. ,,Het is een uitdaging om met weinig woorden een compleet verhaal te vertellen. Dat prikkelt en spoort de creativiteit aan."

Ze heeft ook verhalen ingestuurd voor een schrijfwedstrijd van bibliotheek Eemland en voor de Baarnse Literatuurprijs. Ondertussen is ze bezig met het schrijven van haar derde roman. Haar prijswinnende verhaal Zusterliefde wordt aanstaande donderdag gepubliceerd op de online kanalen van uitgeverij Ambo|Anthos.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort