Volledig scherm
De Babboe City © Babboe

Babboe roept bakfietsen terug om haarscheurtjes

Naar schatting 500 van de 3500 eigenaren van het tweewielige bakfietsmodel City hebben zich gemeld bij Babboe. De Amersfoortse bakfietsfabrikant waarschuwde vrijdag dat er scheurtjes kunnen zitten in het frame van het tweewielig model city.

Ook kunnen in het frame van sommige fietsen lasfouten zitten. Babboe belooft dat de fabricagefouten bij de aangemelde fietsen die zijn geproduceerd vanaf 2010 tot en met 2012 en van 2017 tot en met juni 2018, nog deze week kosteloos worden hersteld, desgewenst aan huis.

Het bedrijf wil geen enkel risico nemen en zoekt daarom snel contact met de gebruikers die zich nog niet hebben gemeld. Het euvel kwam aan het licht door kwaliteitstesten van het model City. De NVWA liet maandag eveneens een veiligheidswaarschuwing uitgaan, inclusief een opsomming van de desbetreffende framenummers.

Bij intensief gebruik kunnen er mogelijk haarscheurtjes in het frame ontstaan. Deze scheurtjes kunnen leiden tot een breuk van het frame en een onveilige situatie opleveren. Het gaat om framenummers beginnend met GB10, GB11, GB12, GB16K, GB16L, GB17, GB18, U17, U18, WSP3 en WSP4. Die kunnen worden gecontroleerd via de speciaal in het leven geroepen website controleerjeframe.nl.

Babboe heeft zelf na de waarschuwing van vrijdag alle eigenaren in een persoonlijke mail benaderd. Eigenaren is aangeboden de gebreken zo snel mogelijk te verhelpen. De mobiele bakfietsservice van het bedrijf vervangt op afspraak het frame aan huis of haalt de bakfiets op, repareert deze en brengt deze binnen enkele dagen weer thuis.  

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort