Volledig scherm
Mudita is genomineerd. © Karin van Gilst

Bands van Amersfoorts platenlabel in race voor jazzprijs

Het Amersfoortse platenlabel ZenneZ Records heeft drie nominaties in de wacht gesleept voor de verkiezing Edison Jazz/World 2019. 

Mudita is genomineerd in de categorie Jazz Nationaal/Vocaal en The Preacher Men in de categorie Publieksprijs. The Preacher Men, Efraim Trujillo (sax), Rob Mostert (Hammond) en Chris Strik (drums) waren onlangs te horen en zien in Amersfoort tijdens Record Store Day. De band speelt zaterdag 25 mei op de Groenmarkt in het kader van festival Amersfoort Jazz. Op 14 juli staan ze op het North Sea Jazz Festival.

Mudita is een trio bestaande uit zangeres Sanne Rambags, trompettist Koen Smits en pianist Sjoerd van Eijck. Zij zijn genomineerd voor hun debuutalbum Listen to the Sound of the Forest. Ook Mudita treedt op tijdens Amersfoort Jazz op zondag 26 mei in de Sint Aegtenkapel. 

ZenneZ Records is het platenlabel van Amersfoorter John Weijers. Hij schreef bij het album In The Spirit Of Rashied Alivan van Joris Teepe een zestig pagina’s dik boek. Deze productie is genomineerd in de categorie Het Document. De prijzen worden uitgereikt op zondag 7 juli tijdens Edison Jazz/World dat plaatsvindt bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort