Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Barnevelder (26) krijgt werkstraf voor doodschieten en meenemen van hert

Een 26-jarige man uit Barneveld heeft een werkstraf van honderd uur gekregen voor het doodschieten en vervolgens meenemen van een hert bij het hertenkampje in Lunteren.

Wat begon als ‘iets leuks doen’ veranderde op 19 juli in een drama. De Barnevelder kwam samen met nog twee mannen, waaronder een 29-jarige man uit Wekerom, op het idee om vogels te gaan schieten. In plaats daarvan schoten ze in Lunteren in iemands wei een hert dood.

,,We sloegen een landweggetje in, reden in het wilde weg’’, vertelde de Wekerommer aan de politierechter in Arnhem. Ze stopten vlakbij het hertenkampje. Eerst reed het drietal door, maar op de terugweg werd de auto gestopt en het fatale schot gelost. In paniek besloten ze het dier in de achterbak te leggen en mee te nemen. Het kadaver werd niet meer teruggevonden.

Schadevergoeding

De politierechter legde de Barnevelder en de man uit Wekerom een werkstraf op van respectievelijk 100 en 80 uur en 120 euro schadevergoeding voor de waarde van het hert. De eigenaar van het dier, die ook in de rechtszaal aanwezig was, vertelde het tweetal te hebben gezien.

De Werkerommer betuigde spijt, maar de Barnevelder ontkende zijn betrokkenheid. En dat het bewuste wapen bij hem thuis is opgehaald, is volgens hem ook niet waar. De derde inzittende van de auto is nooit gevonden door de politie.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort