Volledig scherm
PREMIUM
Lieselot en Frank: 'hier kunnen we onze droom verwezenlijken'. © Nico Brons

Beauty en kunst onder één dak

#033Lieselot Schieke (25) is schoonheids-specialiste en haar vriend Frank Hoogendoorn (28) kunstenaar. In hun winkel Frankie & Olive komen hun passies én hun liefde voor elkaar samen.

Volledig scherm
© Nico Brons

Eigen kweek

Wie: Lieselot Schieke (25) en Frank Hoogendoorn (28)
Wat: Frankie & Olive
Waar: Krommestraat 56
www.facebook.com/atelierfrankieandolive

Kunst en beautybehandelingen, het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. ,,Maar dat zijn wij ook niet", lacht Frank. ,,Daarom werkt het waarschijnlijk zo goed.''

Na een aantal weken flink klussen in hun pandje in de Krommestraat, waar voorheen bierwinkel Hop gevestigd was, opende het stel drie weken geleden de deuren van Frankie & Olive. ,,We werkten hiervoor allebei vanuit huis en wilden graag iets samen openen en in de binnenstad. We liepen al een tijd rond met het idee ons werk te combineren en er één mooi geheel van te maken. Ons plekje in de Krommestraat is de ideale locatie om deze droom te verwezenlijken."

De bovenverdieping is Franks domein. Hier bevindt zich zijn atelier. ,,Dit is de plek waar ik me kan uitleven, hier mag ik rommel maken en kan ik mijn gang gaan. Tekenen heb ik altijd al veel gedaan, ik houd ervan creatief bezig te zijn. Een paar jaar geleden kreeg ik mijn eerste opdracht en zo is het een beetje gaan rollen. Ik hoor vaak dat ik een herkenbare eigen stijl heb. Die heb ik door de jaren heen steeds meer ontwikkeld. Het zijn vaak portretten van beroemdheden, maar ik probeer ook dingen uit. Zo ben ik de laatste tijd bezig met het maken van stadsgezichten die bestaan uit één lijn."

Workshops
In de toekomst gaat Frank ook workshops geven in de bovenruimte. ,,Ik ben nog op zoek naar de juiste invulling daarvan. Mensen willen graag in één keer kunnen maken wat ik maak. Ze willen mooi resultaat zien. Daarom ben ik aan het kijken welke vormen ik ze het best kan laten schilderen zodat cursisten die nog nooit geschilderd hebben meteen iets kunnen creëren. Olifanten zijn makkelijk, en blote vrouwen doen het altijd goed. Ik wil mensen de handvatten geven hun creativiteit te uiten."

Beneden is de behandelruimte van Lieselot gesitueerd, een lichte ruimte die veel rust uitstraalt. Hier voert ze beautybehandelingen uit, waarvoor ze enkel natuurlijke producten gebruikt. ,,Ik heb mijn bedrijf Olive zo'n acht jaar geleden opgericht en heb tot nu altijd vanuit huis gewerkt. In die tijd heb ik best wat opgebouwd, en dat netwerk neem ik mee naar deze winkel. De huidverzorgingsproducten waar ik mee werk zijn honderd procent natuurlijk, er is niets aan toegevoegd. Ik bied behandelingen op maat aan. Ik kijk op basis van je huid welke behandeling het best bij je past."

Het gebruiken van natuurlijke producten is een belangrijk aspect van Lieselots werk. ,,Ik zie het als voeding voor je huid. Je huid is een orgaan, dus het neemt de stoffen die je erop smeert op. Ze zijn zelfs terug te vinden in je bloedbaan. Waarom zou je dan niet zorgen dat het zo goed mogelijke producten zijn? Zo draag je bij aan je gezondheid. Daarbij dragen de producten die ik gebruik ook mee aan een goed milieu. Ze zijn duurzaam geproduceerd, de verpakkingen zijn recyclebaar en alle ingrediënten worden fair trade geteeld."

Voorin de winkel komt alles samen. Hier hangt een groot aantal schilderijen van Frank, afgewisseld met de natuurlijke beautyproducten die Lieselot gebruikt. ,,Twee van de productlijnen verkopen we ook, zodat mensen de natuurlijke producten ook thuis kunnen gebruiken. Het is mooi te zien dat hier alles bij elkaar komt, één geheel wordt. We hebben hier zo lang over gedroomd. Om het nu allemaal werkelijkheid te zien worden is heel bijzonder."

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort