Bedreiger nep-glazenwassers Rambam aangehouden

De politie heeft een 37-jarige inwoner van Zaandam aangehouden op verdenking van bedreiging van de glazenwassers van het televisieprogramma Rambam. Zij boden in oktober 2014 hun diensten aan in Amersfoort.

Volledig scherm
© BNN-VARA

Begin oktober startte het consumentenprogramma van de Vara een project naar mogelijke intimidatiepraktijken in de glazenwasserbranche. De makers richtten een eigen glazenwasserbedrijfje op en boden op 6 oktober hun diensten aan in de wijk Vathorst.

Op de Markenhaven werden zij vervolgens benaderd en aangesproken door een man die bedreigingen uitte naar de medewerkers van het programma. Dit werd heimelijk vastgelegd met beeld - en geluidsmateriaal en getoond in tv-uitzendingen op 14 en 21 januari van dit jaar.

Gedagvaard
Om tot vervolging van de verdachte te kunnen overgaan is meerdere keren door gemeente en politie geadviseerd om aangifte te doen van de bedreiging, dat uiteindelijk op 12 januari plaatsvond. Op basis van het ter beschikking gestelde beeldmateriaal kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen en is hij op maandagmorgen 9 februari aangehouden en aansluitend verhoord.

Na het verhoor mocht de verdachte het politiebureau weer verlaten. Hij heeft een dagvaarding gekregen om te verschijnen voor de rechtbank.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort