Donderdagmiddag 8 oktober rond 14.00 uur hebben opnames plaatsgevonden voor het televisieprogramma Opsporing Verzocht aan de Ariaweg in Amersfoort.
Volledig scherm
Donderdagmiddag 8 oktober rond 14.00 uur hebben opnames plaatsgevonden voor het televisieprogramma Opsporing Verzocht aan de Ariaweg in Amersfoort. © AS Media

Bedreiging met vuurwapen aan Ariaweg krijgt aandacht in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft vanmiddag een reconstructie gefilmd aan de Ariaweg in Amersfoort. Daar werd in februari een bouwvakker bedreigd met een vuurwapen door een nog onbekende man. Dinsdagavond wordt het item over de bedreiging uitgezonden in het NPO 1-programma. 

 1. IJskoude en hongerige dakloze wacht in bibliotheek urenlang op hulp: ‘Hij moest huilen en wilde dood’
  PREMIUM

  IJskoude en hongerige dakloze wacht in biblio­theek urenlang op hulp: ‘Hij moest huilen en wilde dood’

  Hij had het ijskoud, was hongerig en neerslachtig. Want waar moet je als dakloze naar toe als zélfs de opvang je niet meer wil hebben? In Amersfoort wezen instanties naar elkaar en duurde het vijf uur voordat een dakloze werd opgehaald uit de bibliotheek, waar hij zich op het toilet verscholen had. ,,Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om iemand met deze kou de straat op te sturen.”
 2. Handgemeen na afloop van slaapverwekkende derby Hoogland - Hercules: ‘Jammer dat het zo moest eindigen’
  PREMIUM

  Handgemeen na afloop van slaapver­wek­ken­de derby Hoogland - Hercules: ‘Jammer dat het zo moest eindigen’

  Na afloop van het duel in de derde divisie tussen Hoogland en Hercules sloeg de vlam nog even in de pan. De geschorste Hercules-speler Rogier Benschop vond het nodig om de 1-2 nederlaag in te wrijven bij Hoogland-trainer Roy Versluis. Toen hij daar verbaal op reageerde, ging Benschops ploeggenoot Vincent Muis nog een stap verder. Dat leidde uiteindelijk tot een handgemeen tussen de Hercules-speler en de oefenmeester van Hoogland.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort