Behandeling frontale crash bij afslag Leusden-Zuid uitgesteld

Bijna twee jaar nadat de 21-jarige verdachte Mohammed A. uit Utrecht na een politieachtervolging op de A28 op de Arnhemseweg frontaal op een auto klapte, stond hij vandaag voor de rechter. Bij het ongeluk raakte een vrouw uit Scherpenzeel gewond.

Volledig scherm
Foto van het ongeluk. © AD

Mohammed A. wordt ervan verdacht op 16 december 2016 op de A28 een stopteken van de politie te hebben genegeerd. A. zou er met hoge snelheid in zijn Audi A3 vandoor zijn gegaan. Op de afrit Leusden zou hij een verkeersbord hebben geraakt. A. zou opnieuw de A28 op zijn gereden en onderweg drie als vermist opgegeven navigatiesystemen uit het raam hebben gegooid. Op de afrit Leusden-Zuid reed hij met hoge snelheid langs een rij wachtende auto’s en botste frontaal op de auto van de Scherpenzeelse. A. vluchtte en werd later door agenten en een politiehelikopter in bos Nimmerdor aangehouden.

De inhoudelijke behandeling van de zaak stond vandaag gepland, maar is door de rechtbank verzet omdat de advocaat aanvullende onderzoekswensen indiende. Volgens de advocaat lag het dossier al twee jaar op het bureau van het OM, maar waren zij  deze vergeten. Volgende week beslist de rechtbank of er aanvullend onderzoek wordt gedaan. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort