Volledig scherm
Archieffoto. © ANP XTRA

Bejaarde vrouw (80) in rolstoel door twee mannen van tas beroofd

NS-medewerkers hebben twee mannen opgepakt die vorige week vrijdag een bejaarde invalide vrouw van haar tas beroofden.

De twee mannen sloegen hun slag in een fastfoodrestaurant op het Damrak in Amsterdam. Daar zat de 80-jarige vrouw, geboren in Amsterdam, in een rolstoel, samen met haar begeleidster een hapje te eten. Op een onoplettend moment grepen de mannen haar tas en gingen ervandoor. 

De politie is hierop gelijk een onderzoek gestart. Zo zijn camerabeelden bekeken en intern verspreid. Daarnaast zijn ook agenten op straat op zoek gegaan naar de twee verdachten. Met geen enkel resultaat. Tot vrijdagavond.

Toen waren medewerkers van de NS reizigers aan het controleren in een trein vanuit Amersfoort Centraal naar Amersfoort Schothorst. Daar hadden twee reizigers geen geldig vervoersbewijs en gedroegen zich ook nog eens vervelend, zo staat op de Facebookpagina van NS Veiligheid & Service te lezen. Door snelle communicatie en een goede samenwerking met de politie werden de twee reizigers snel herkend als de twee mannen die eerder op de dag de tas hadden gestolen. Ze werden direct aangehouden door de politie Amersfoort, die was gewaarschuwd.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort