De Heideweg vorig jaar tijdens de inmiddels afgeronde werkzaamheden.
Volledig scherm
De Heideweg vorig jaar tijdens de inmiddels afgeronde werkzaamheden. © AD

Belangrijke verkeersader door Hooglanderveen kan bijna weer open

Een belangrijke route door Hooglanderveen is binnenkort weer begaanbaar. De laatste steen is gelegd. De Hooglanderveners zijn erg ingenomen met de langverwachte heropening van de Van Tuyllstraat en de aansluitende Heideweg, die samen de hoofdader van het dorp vormen.

De ‘rode loper is gelegd’, zo karakteriseert de website hooglanderveenhub.net de voltooiing. De laatste steen werd vorige week met enig ceremonieel in de straat gelegd. Daarbij werden door restaurant DimS bier en bitterballen geserveerd aan de stratenmakers. Op de website over het dorp is een filmpje aan het gereedkomen  van de weg gewijd.

De komende weken zijn de stratenmakers nog bezig met de afwerking van de straat door het dorp en het maken van parkeervakken. Op 4 april wordt de heropening van de Heideweg en Van Tuyllstraat feestelijk gevierd.

De herinrichting van de wegen was een sterke wens van de dorpelingen. Sinds mei vorig jaar lag de Heideweg open, en in oktober gingen de wegwerkers aan de slag met de Van Tuyllstraat.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort