Bens videoclip van Feyenoord-Ajax nu al 'shot van het jaar'

VideoVoetbalanalist Jan van Halst noemde het beeld dat Ben de Graaf afgelopen zondag tijdens Feyenoord tegen Ajax draaide 'het shot van het jaar'. Het clipje is inmiddels een hype op het internet. De 30-jarige Amersfoorter volgde de spelers vanaf het moment dat ze het veld opliepen tot aan het begin van de wedstrijd en dit allemaal in één lang camerashot.

'Het leek hierdoor alsof je op de spelcomputer FIFA aan het spelen was. Nog nooit was er op zo'n manier gefilmd tijdens een live-wedstrijd; ik had dus een primeur,' zegt De Graaf een paar dagen later.

In april investeerde de freelance-cameraman 20.000 euro in de zogeheten 'movi', een speciale camerahouder waarmee je stabiele shots kunt draaien terwijl je beweegt. Alsof hij over het veld vloog, zo volgde hij de spelers. De spanning wist hij subliem in beeld te brengen.

Spanning
'Sinds vorig jaar is de movi op de markt en ik was direct verliefd. Door het systeem kun je rennend filmen, zonder dat het schokkerig in beeld komt. Gelukkig heeft dit zondag perfect uitgepakt.'

In totaal liep de Amersfoorter 150 seconden mee met de spelers en dit werd door Fox Sport live de woonkamers van miljoenen mensen ingestuurd. Zijn shot heeft veel losgemaakt in de camerawereld. 'Mijn telefoon staat roodgloeiend. Ik heb nu bewezen dat het kan en wat de mogelijkheden zijn. Het was de investering meer dan waard en ik hoop nog veel meer van dit soort shots te kunnen maken. De twijfels zijn weggenomen; met de Movi kun je unieke beelden maken.'


In samenwerking met indebuurt Amersfoort