Volledig scherm
Vitens verzorgt drinkwater voor de bewoners van de Kerkstraat in Hoogland © AS Media

Bewoners in (klein) deel van Hoogland hebben weer water na leidingbreuk

Het dorp Hoogland blijft kampen met breuken in de waterleiding. Vanochtend rond 05.30 uur ging het opnieuw mis. Het probleem werd rond 17.00 uur verholpen.

Deze keer brak een leiding in de Kerklaan. Twintig bewoners zitten zonder water. Waterbedrijf Vitens heeft grote flessen met water op straat gezet voor bewoners. Ook basisschool De Langenoord was getroffen. Het waterbedrijf heeft inmiddels een noodvoorziening getroffen voor de basisschool. Sinds 09.30 uur kunnen de toiletten weer doorgetrokken worden op de 280 leerlingen tellende school. 

Afgelopen weken kwamen delen van Hoogland meerdere malen zonder water te zitten. Zondag dreigde een geparkeerde auto aan de Kerklaan weg te zakken in een gat dat was ontstaan door een gebroken waterleiding.

Nieuwe waterleiding, jerrycans voor gedupeerden

Om nieuwe problemen te voorkomen, heeft waterbedrijf Vitens besloten om direct de hele leiding te vervangen. Het gaat in totaal om zo’n tweehonderd meter aan leiding. Vandaag wordt een noodleiding aangelegd zodat de huishoudens hopelijk aan het einde van de dag weer water hebben. Het vervangen van de hoofdleiding gaat zeker nog een week duren, zegt netcoördinator Richard van Steeg van Vitens.  De nieuwe waterleiding zou de aanhoudende problemen rond de Kerklaan helemaal moeten oplossen. 

Het waterbedrijf heeft geen concreet plan voor compensatie van de gedupeerden. ,,Wij leveren enkel het water, maar mensen moeten ook zelfredzaam zijn. Misschien gaan wij komende week nog even langs de deuren met een bosje bloemen of een doosje chocola", laat een woordvoerder weten.

Volledig scherm
© Keistadnieuws

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort