Volledig scherm
© Facebook/Veilig Vliegersveld de Vaarst

Bewoners waarschuwen voor praktijken van dakdekkers in wijk

Bewoners van de wijken Vliegersveld en de Vaarst in Barneveld waarschuwen elkaar voor de diensten van Woningverbetering Nederland B.V. Het bedrijf staat volgens hen bekend om oplichtingspraktijken met reparaties aan het dak.

‘Trap er niet in’, waarschuwt buurtpreventieteam Veilig Vliegersveld de Vaarst op Facebook. Medewerkers van Woningverbetering Nederland B.V. bellen deze week aan bij bewoners met het aanbod om ter plekke voor vijftien euro de dakgoot te reinigen. Volgens Renzo Kok, beheerder van de facebookpagina, is de firma vooral uit op geld, getuige de offerte die hij direct online heeft geplaatst.

De tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
© Facebook/Veilig Vliegersveld de Vaarst

,,Mijn buurvrouw liet de vriendelijke medewerkers haar dakgoot schoonmaken, maar kreeg algauw te horen dat het dakbeschot verrot was. Reparatie zou haar op 1.200 euro komen te staan. Toen ze tegensputterde kon de klus ook voor 950 euro geklaard’’, aldus Kok.

De vrouw volgde haar gevoel dat het niet pluis was en ging niet akkoord. Nadere inspectie leerde dat er met haar dak niets mis is.

,,Woningverbetering Nederland weigerde de dakgoot nog verder te reinigen’’, aldus Kok.

Consumentenprogramma Radar kreeg afgelopen jaar klachten binnen over het bedrijf. Steevast constateert Woningverbetering Nederland ernstige houtrot. Herstelkosten lopen op tot bedragen boven de 3.000 euro, waarna nog steeds lekkage niet is opgelost.

Woningverbetering Nederland stelt keurig te werk te gaan. ,,We lichten mensen in over de staat van hun dak en maken een offerte voor herstel. Het is aan de mensen zelf daar op in te gaan of niet’’, zegt Peter van Hoofd van het bedrijf. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort