Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.
Volledig scherm
Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. © Frank Noordanus/Meander MC

Bezoek aan patiënten mag weer in Meander Medisch Centrum, maar wel onder strikte voorwaarden

Meander Medisch Centrum laat sinds vandaag (woensdag) onder strenge voorwaarden weer bezoekers toe. Vanwege de kans op verspreiding van het coronavirus onder patiënten en medewerkers waren zij de afgelopen twee maanden niet welkom.

Woordvoerder Erik van Goor is verheugd dat het ziekenhuis bezoekers weer toe kan laten. ,,We zijn hier blij mee, want het is voor patiënten, zeker als zij langdurig in het ziekenhuis verblijven, belangrijk dat ze bezoek krijgen. We denken dat het veilig is om weer bezoek toe te laten nu het coronavirus grotendeels is ingedamd.’’

Vanaf vandaag (woensdag) mogen patiënten weer driemaal per week bezoek ontvangen. Bij voorkeur gaat het om dezelfde persoon. Het bezoek duurt maximaal een uur. Afspraken worden van tevoren ingepland. De afdeling waar de patiënt verblijft, stelt de bezoeker op de hoogte op welke dag en tijdstip hij of zij welkom is.

Quote

We proberen de drukte in het ziekenhuis te reguleren zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden.

Erik van Goor, Woordvoerder Meander Medisch Centrum

Kinderen niet welkom

Kinderen onder de 18 jaar en personen met klachten (zoals niezen, hoesten, neusverkouden, koorts, braken en/of diarree) mogen niet op bezoek komen. Voor patiënten in hun laatste levensfase en de afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde gelden ruimere voorwaarden.

De bezoektijd is tussen 16.30 uur en 20.00 uur. ,,Voor de corona-uitbraak konden bezoekers de hele dag komen. Maar nu proberen we de drukte in het ziekenhuis te reguleren zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. In de namiddag en de avond is het rustiger in het ziekenhuis dan overdag’’, zegt Van Goor.

Twee coronapatiënten 

Om onnodige drukte in het ziekenhuis te voorkomen is het nog steeds niet toegestaan dat patiënten een begeleider meenemen. Patiënten worden door een ziekenhuismedewerker gebracht naar de afdeling of polikliniek. De begeleider kan buiten wachten en op verzoek telefonisch deelnemen aan het consult.

Uitzonderingen gelden voor kinderen onder 18 jaar, patiënten met dementie of een verstandelijke beperking en bij bepaalde echo’s bij zwangerschap. Na overleg met de polikliniek zijn eventuele uitzonderingen nog mogelijk, aldus het ziekenhuis.

Op dit moment verblijven er in het Meander nog twee coronapatiënten. Omdat het aantal de afgelopen tijd sterk is afgenomen, heeft het Meander de reguliere zorg deels weer opgestart.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort