Volledig scherm
© AD

Bibliotheek als politieke huiskamer

Vanaf zaterdag is de Ruimte voor Amersfoort, de begane grond van het Eemhuis, ingericht als politieke huiskamer tot 21 maart. In aanloop naar de raadsverkiezingen op deze datum organiseert de bibliotheek tal van activiteiten om de inwoners van Amersfoort te informeren en enthousiast te maken om te stemmen. De opening zaterdag is vanaf 12.00 uur live te horen op omroep EVA.

,,De politieke huiskamer wordt een ontmoetingsplek voor politici en de Amersfoortse bevolking. Amersfoorters kunnen hun zegje doen op de zeepkist. Ook zal er elke week een thema worden belicht zoals zelfredzaamheid & participatie, cultuur & kunst of veiligheid’’, aldus Karin Horst van de Bibliotheek Eemland. ..De bibliotheek speelt een belangrijke rol op meerdere gebieden van de maatschappij. We lenen niet alleen boeken uit: we hebben de taak om te informeren en te verbinden. Informatie over de lokale verkiezingen hoort daar dus ook bij.’’

De politieke huiskamer wordt zaterdag 6 januari officieel geopend met een redevoering op de zeepkist door een betrokken en spraakmakende Amersfoorter. Tussen 10.00 en 12.00 uur is er een koffieprogramma met Marco van der Pol en Nienke Gorter. Onder de titel Eemlands Huis ontvangen zij gasten waarbij het accent ligt op de bibliotheek. Het programma Amersfoort Kiest met Jelle Koolstra en Mirjam Barendregt duurt van 12.00 tot 15.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort