Gert en Elly in de kaaskelder met hun speciale kazen naar eigen ontwerp.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert en Elly in de kaaskelder met hun speciale kazen naar eigen ontwerp. © Cees Wouda

Bij deze kaaswinkel in Barneveld laten ze kaas haar eigen smaak bepalen

Het geurt naar de zomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Een 6-delige portrettenserie van onder-nemende agrariërs. In aflevering vijf: Gert van Middendorp en Elly van Zijtveld en hun kaasboerderij en landwinkel Vanelly in Barneveld.

 1. Van het melk van deze koeien in Renswoude wordt puur boerenroomijs gemaakt, zonder gerotzooi
  PREMIUM
  de boer op

  Van het melk van deze koeien in Renswoude wordt puur boerenroom­ijs gemaakt, zonder gerotzooi

  Het geurt naar de zomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen maar boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Een zesdelige portrettenserie van ondernemende agrariërs. In aflevering 3: de familie Van Ginkel en haar ijs- en zuivelboerderij De Kleine Hope in het buitengebied van Renswoude.
 2. Kamperen tussen kippen en kersen op boerderij Nieuw Hof: ‘Wij wilden wat een ander niet had’
  PREMIUM

  Kamperen tussen kippen en kersen op boerderij Nieuw Hof: ‘Wij wilden wat een ander niet had’

  Het geurt naar de zomer op de landerijen in de regio. Journalist Thijs Tomassen en fotograaf Cees Wouda gaan op zoek naar boeren die niet alleen maar boeren. Wat voor nevenactiviteiten doen ze erbij en waarom? Een zesdelige portrettenserie van ondernemende agrariërs. In aflevering 4: de familie Van Voorthuizen en haar boerderij Nieuw Hof in Terschuur, met camping, kippen en kersen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort