Volledig scherm
Zonnepanelen op dak appartementen © AE Duurzaam

Bijeenkomst voor verduurzaming appartementen

Bewoners van appartementencomplexen die hun woning willen verduurzamen, kunnen hierover komende vrijdag advies en informatie krijgen in wijkcentrum ’t Middelpunt in Zielhorst.

Het bedrijf AE Duurzaam uit Overveen (Noord Holland) legt dan uit welke problemen appartementeneigenaren tegenkomen als zij energiemaatregelen willen nemen of zonnepanelen willen aanschaffen en hoe die problemen opgelost kunnen worden. In appartementengebouwen zijn vaak gezamenlijke maatregelen vereist. Daarvoor moeten alle bewoners instemmen met de ingrepen en ook met de verdeling van de kosten die dit met zich meebrengt. Dat maakt de besluitvorming vaak moeilijk.

AE Duurzaam begeleidt in het hele land Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) bij de verduurzaming van hun woningen. Ze financieren en plaatsen niet alleen zonnepanelen op daken, maar presenteren ook een set van eenvoudiger maatregelen waarmee betrekkelijk snel en gemakkelijk bespaard kan worden op de gas- en stroomrekening. Ook wordt er gewezen op subsidies.

Volgens het bedrijf wordt de VvE’s een totaalpakket geboden van panelen, nieuwe dakbedekking, omvormers en een eigen meter. De zelf opgewekte stroom wordt niet direct teruggeleverd aan het stroomnet, maar eerst gebruikt binnen het appartementencomplex. Alleen bij overcapaciteit wordt teruggeleverd.

AE Duurzaam schiet de investering voor, de leden van de VvE betalen het bedrag in termijnen terug. Volgens het bedrijf kan dat vaak zonder stijging van de maandlasten. De bijeenkomst van vrijdag aan het Spinetpad is in ieder geval gratis. Aanmelden via www.ae-duurzaam.nl/amersfoort.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort