Een zwarte ooievaar struint door een weiland in Baarn
Volledig scherm
Een zwarte ooievaar struint door een weiland in Baarn © Caspar Huurdeman

Bijzonder: deze zwarte (!) ooievaar struint door het Baarns weiland

Wie dacht dat ooievaars altijd wit met een beetje zwart waren, heeft het mis. De zwarte ooievaar bestaat ook. De vogel is niet vaak te spotten, omdat de soort in Nederland van oorsprong niet voor komt. In Baarn was het zaterdag aan het begin van de avond raak.

 1. Deze toeristen ontdekken Amersfoort (en dit is waarom): ‘Ik vind deze stad mooier dan Amsterdam’
  PREMIUM

  Deze toeristen ontdekken Amersfoort (en dit is waarom): ‘Ik vind deze stad mooier dan Amsterdam’

  Coffee Corazon heeft een vermelding in de internationaal befaamde reisgids Lonely Planet en de Koppelpoort prijkt prominent op bijna elke toeristische website als lokkertje naar de ‘middeleeuwse stad op nog geen uur reizen van Amsterdam’. Maar wie zijn al die toeristen die een dag of weekeindje Amersfoort doen? En heeft corona enige invloed? De VVV in de stad ziet in ieder geval opvallend veel Nederlandse toeristen.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort